Путін заявив про близький фінал переговорів щодо обміну ув'язненими

Читать на русском
Президент Росії Володимир Путін вперше прокоментував обмін військовополоненими з Україною, заявивши, що перемовини перебувають на фінальній стадії.

Президент Росії Володимир Путін вперше прокоментував обмін військовополоненими з Україною, заявивши, що перемовини перебувають на фінальній стадії.

Таку заяву він зробив на економічному форумі у Владивостоці, передає ТАСС в четвер, 5 вересня, повідомляє ТАСС.

Обмін полоненими: навіщо РФ поширює чутки та чи поверне українцівІнформація, яку другий тиждень поширює РФ про обмін полоненими, виявилася чутками. Навіщо РФ створює шум навколо процесу звільнення українців?

Він стверджує, що це стане «хорошим кроком для нормалізації відносин між країнами».

«Ми фіналізуємо наші перемовини, обмін буде великим, масштабним», - сказав Путін, уточнивши, що найближчим часом стануть відомі всі подробиці.

«Досить складно було ухалювати рішення щодо конкретних людей, але підходимо до фіналу», - сказав президент РФ, додавши, що російська влада діє, «виходячи з міркувань гуманності».

Нагадаємо, раніше російська сторона відмовлялася здійснювати обмін, якщо до обмінного списку не буде включений Володимир Цемах, котрий фігурує у справі про збитий МН17. Детальніше про це — в матеріалі Цемах спотикання. Чому затримується обмін.

Наприкінці серпня в мережі поширилася неправдива інформація про нібито обмін полоненими. Тоді люди провели цілий день в аеропорту Києва, чекаючи літака зі звільненими українцями.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: