У російському МЗС прокоментували обмін полоненими

Читать на русском
Питання обміну полоненими між Україною та РФ — в компетенції російського омбудсмена Тетяни Москалькової та правоохоронних органів.

Питання обміну полоненими між Україною і Російською Федерацією перебуває в компетенції російського омбудсмена Тетяни Москалькової і правоохоронних органів.

Як пише «Слово і Діло», про це заявила офіційний представник МЗС Росії Марія Захарова.

Обмін полоненими між Україною та РФ: опублікували попередній списокСтаном на ранок 30 серпня з'явився список українських громадян, яких в рамках обміну полоненими готують до передачі Києву.

За її словами, Москалькова офіційно уповноважена займатися питаннями обміну полоненими з Україною.

«На даному етапі коментувати тему обміну - це винятково прерогатива Москалькової та правоохоронних органів. Уповноважений з прав людини в РФ доволі активно займається цією проблематикою, регулярно коментуючи ситуацію в ЗМІ, і мені поки що нічого додати до цієї теми», - заявила Захарова.

Вона також додала, що МЗС Росії виступить з коментарями, як тільки в його розпорядженні з'являться відповідні матеріали.

Нагадаємо, раніше російські ЗМІ повідомили, що обмін полоненими між Україною і Російською Федерацією може початися до кінця цього тижня.

Президенти Росії і України Володимир Путін і Володимир Зеленський двічі під час телефонних розмов обговорювали ситуацію з утримуваними особами. Розмови відбулися 12 липня і 7 серпня.

Раніше в Росії заявили про нову схему обміну полоненими.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: