Адвокати допустили, що Бекірова відправлять під домашній арешт

Читать на русском
Українського політв'язня Едема Бекірова ймовірно переведуть під домашній арешт за підсумками медичного обстеження, вважають його адвокати Олексій Ладін і Іслям Веліляєв.

Українського політв'язня Едема Бекірова ймовірно переведуть під домашній арешт за підсумками медичного обстеження, вважають його адвокати Олексій Ладін і Іслям Веліляєв.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє «Крим.Реалії».

«Коли ми клопотали перед адміністрацією СІЗО про проведення повторного медичного висновку, то долучили свій, незалежний, медичний висновок. У ньому говориться, що у Бекірова є хвороба в області неврології, яка перешкоджає його утриманню в СІЗО. Ми висловлюємо обережний оптимізм, що після чергового обстеження, лікарі встановлять правильний діагноз і дадуть відповідний висновок (про неможливість утримання Бекірова в СІЗО - ред)», - сказав Ладін.

Відповідаючи на питання, як захист розцінює ймовірність домашнього арешту для Бекірова, інший адвокат Веліляєв відповів, що «позитивно».

«Тільки позитивно. Я сподіваюся, що з урахуванням тієї хвороби в області неврології, яка у нього є, буде прийнято рішення, що він не може міститися в СІЗО. Надалі на першому ж судовому засіданні захист або прокуратура будуть клопотати про зміну запобіжного заходу Бекірова на домашній арешт», - сказав адвокат.

Раніше українського політв'язня Едема Бекірова з СІЗО в окупованому Сімферополі перемістили в лікарню.

Російські силовики затримали громадянина України Бекірова вранці 12 грудня 2018 року на адміністративному кордоні при в'їзді в окупований Крим. Увечері його привезли в будівлю ФСБ Росії в Сімферополі, де пред'явили звинувачення в зберіганні тротилу і боєприпасів.

Підконтрольний Кремлю Київський районний суд Сімферополя обрав йому запобіжний захід у вигляді арешту. Адвокат побоюється, що утримання в СІЗО може «просто-напросто вбити» його.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: