Суд щодо Бекірова перенесли через погіршення його стану здоров'я

Читать на русском
Верховний суд Республіки Крим переніс розгляд клопотання по справі кримськотатарського активіста Едему Бекірова через погіршення його стану здоров'я.

«Верховний суд Республіки Крим» переніс розгляд клопотання по справі кримськотатарського активіста Едему Бекірова через погіршення його стану здоров'я.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на Facebook омбудсмена Людмили Денисової.

Так, на сьогодні було заплановано розгляд клопотання про перенесення справи Бекірова в «Красноперекопський районний суд Республіки Крим» чи «Центральний районний суд Сімферополя.

Однак Бекіров не зміг брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференции, як це було заплановано. Для цього йому необхідно було прийти з камери в спеціально обладнане для цього приміщення на території СІЗО.

«Через болі в спині він не зміг цього зробити. З тієї ж причини два дні тому Едем Бекіров не зустрівся зі своїм адвокатом», - повідомила Денисова.

Засідання «Верховного суду» перенесли на 14:00 20 серпня.

«Ще раз підкреслюю, що транспортування в Красноперекопськ Едем Бекіров у своєму стані здоров'я може не витримати», - додала омбудсмен.

«Верховний суд» Криму продовжив запобіжний захід кримськотатарській активісту Едему Бекірову до 11 жовтня.

Раніше кримськотатарський активіст Едем Бекіров, якого утримують в СІЗО Сімферополя в окупованому Криму, заявляв, що має намір почати голодування, у разі переведення кримінальної справи для розгляду по суті в місто Красноперекопськ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: