Політв'язень Бекіров готовий оголосити голодування – адвокат

Читать на русском
Тяжкохворий український політв'язень Едем Бекіров готовий оголосити голодування, якщо його відправлять етапом з окупованого Сімферополя в Красноперекопськ через передачу справи з одного «суду» до іншого.

Тяжкохворий український політв'язень Едем Бекіров готовий оголосити голодування, якщо його відправлять етапом з окупованого Сімферополя в Красноперекопськ через передачу справи з одного «суду» до іншого.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомив адвокат Бекірова Олексій Ладин, відвідавши політв'язня у вівторок, 30 липня.

ЄСПЛ зобов'язав Росію забезпечити належний медогляд БекіровуРосійська влада зобов'язана провести незалежний медичний огляд кримськотатарського активіста Едема Бекірова.

Ладин описав у Facebook критичний стан здоров'я свого підзахисного.

«Зі слів Едем ага, рівень цукру в крові на даний момент знаходиться на позначці 12-16 ммоль. Після прийому їжі цукор піднімається до 20-22 ммоль. Тиск на рівні 160 на 100. Мучать часті головні болі, - розповів Ладин. - Протягом 10 днів не міг встати з нар через защемлення нерва і сильний біль у спині. Болить серце, мучить задишка і ядуха. Відчуття нестачі свіжого повітря. Щодня вводять ін'єкцію інсуліну і дають діабетичні препарати».

Через ці обставини Едем Бекіров, за словами адвоката, «заявив про намір розпочати голодування в разі переведення кримінальної справи для розгляду по суті [з Сімферополя] до міста Красноперекопськ, оскільки він не витримає такого тривалого етапу».

«Знущання над нашим співвітчизником триває. Він доведений до відчаю», - підкреслив Ладин.

Нагадаємо, 23 липня голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров повідомив, що окупаційний суд Сімферополя прийняв рішення передати справу Бекирова для «розгляду по суті» в Красноперекопський районний суд Криму.

За словами Чубарова, перевід справи до суду за 123 км від Сімферополя може виявитися «катастрофічним» для тяжкохворого Бекірова.

Останнім часом Едем Бекіров, який страждає на цукровий діабет, і якому ампутували ногу, почав скаржився на болі в серці, задишку і безсоння.

Під час зустрічі з адвокатом 22 липня Бекіров не зміг встати з ліжка через защемлення нерва в хребті.

Російські силовики затримали громадянина України Бекірова вранці 12 грудня 2018 року на адміністративному кордоні при в'їзді в окупований Крим. Увечері його привезли до будівлі ФСБ Росії в Сімферополі, де пред'явили звинувачення в зберіганні тротилу і боєприпасів.

Підконтрольний Кремлю Київський районний суд Сімферополя обрав йому запобіжний захід у вигляді арешту.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: