Правозахисники закликали РФ терміново перевести Бекірова в лікарню

Читать на русском
Організація стурбована станом здоров'я ув'язненого. Його рідні і друзі побоюються за його життя і вважають, що він повинен отримати належну медичну допомогу.

Міжнародна правозахисна організація Human Rights Watch вважає, що заарештований в Криму тяжкохворий Едем Бекіров потребує «термінової медичної допомоги і адекватного лікування».

Як пише «Слово і Діло», про це з посиланням на правозахисників повідомляє Крим.Реалії в неділю, 4 серпня.

«Російські чиновники в Криму повинні негайно перевести активіста Едему Бекірова в лікарню для обстеження і лікування», - сказано в повідомленні правозахисників.

Старший науковий співробітник Human Rights Watch по Європі і Центральній Азії Юлія Горбунова зазначила, що Бекіров тяжко хворий, тому рідні і адвокати побоюються за його життя.

«Він повинен перебувати в лікарні, де він може отримати адекватну медичну допомогу, а не в камері попереднього ув'язнення», - вважає Горбунова.

Нагадаємо, що раніше перевести Бекірова з в'язниці в лікарню Росії зобов'язав ЄСПЛ. Також повідомлялося, що важко хворий Бекіров не отримує медикаментів в СІЗО Сімферополя.

У анексованому Криму Бекірова звинувачують в незаконному зберіганні боєприпасів і вибухівки. Його затримали в грудні 2018 року за в'їзді з Херсонської області на територію півострова.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: