Посольство США вкотре закликає РФ звільнити Балуха та Бекірова

Читать на русском
Посольство США в Україні вкотре вимагає від Російської Федерації звільнити українських політв'язнів Едема Бекірова та Володимира Балуха.

Посольство США в Україні вкотре вимагає від Російської Федерації звільнити українських політв'язнів Едема Бекірова та Володимира Балуха.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє прес-служба посольства в Twitter.

У посольстві стурбовані станом здоров'я українців.

«Ми глибоко стурбовані повідомленнями про погіршення стану здоров'я українських політв'язнів Володимира Балуха та Едема Бекірова. Росія має негайно звільнити Балуха, Бекірова та всіх українських політичних в'язнів», – ідеться в заяві.

Нагадаємо, Володимира Балуха вшосте помістили до штрафного ізолятора в російській колонії №4 міста Торжок.

«З кожним днем підірване голодуваннями й жорстокими умовами утримання в колонії стан здоров'я активіста погіршується, постійне перебування в штрафному ізоляторі може завдати непоправної шкоди для його ослабленого здоров'я», – зазначають правозахисники.

Зазначимо, ймовірне транспортування політв'язня Едема Бекірова до Красноперекопська може мати фатальні наслідки для життя кримського татарина.

22 липня адвокат Олексій Ладен повідомив про чергове погіршення стану здоров'я кримськотатарського активіста Едема Бекірова, якого незаконно утримують у Сімферопольському СІЗО.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: