Адвокат заявив про погіршення здоров'я Бекірова

Читать на русском
Адвокат Олексій Ладін не зміг 13 серпня відвідати в СІЗО свого підзахисного політв'язня Едема Бекірова.

Адвокат Олексій Ладін не зміг 13 серпня відвідати в СІЗО свого підзахисного політв'язня Едема Бекірова.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє «Кримська солідарність».

«Я витримаю все». Бекіров передав лист із СІЗОПолітв'язень Едем Бекіров подякував за підтримку, завдяки якій витримує умови СІЗО. Про це повідомила його дочка Елеонора.

Наголошується, що причиною цього стало різке погіршення здоров'я Бекірова, а саме - защемлення нерва в хребті, через що він не може встати з ліжка.

«На цей раз напад викликаний тим, що його звозили в «комфортних» умовах автозаку в «Верховний суд» Криму на профанацію продовження Варти. Якщо це не тортури, то що тоді тортури?» - заявив адвокат.

Крім того, дочка політв'язня Елеонора Бекірова також впевнена, що погіршення здоров'я спровоковано останнім засіданням суду, коли він довгий проміжок часу був позбавлений води, а також необхідних для його стану здоров'я умов.

«Я боюся навіть уявити, що станеться якщо його повезуть в таких умовах у Красноперекопський район Криму. Це близько двох годин шляху! Ми, в терміновому порядку передали йому знеболюючі препарати. Але це лише ситуативне рішення проблеми», - сказала дочка Бекірова.

Раніше «Верховний суд Криму продовжив запобіжний захід кримськотатарському активісту Едему Бекірову до 11 жовтня.

Нагадаємо, 22 липня адвокат Олексій Ладин повідомив про чергове погіршення стану здоров'я кримськотатарського активіста Едема Бекірова, якого незаконно утримують у Сімферопольському СІЗО.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: