Тяжкохворому політв'язню Бекірову продовжили арешт

Читать на русском
Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова заявила, що суд в окупованому Криму продовжив утримання під вартою для українського політв'язня Едема Бекірова.

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова заявила, що суд в окупованому Криму продовжив утримання під вартою для українського політв'язня Едема Бекірова.

Як пише «Слово і Діло», про це вона написала в Facebook.

«Сьогодні «Верховний суд Республіки Крим» знову продовжив Едему Бекірову запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 11 жовтня. Захисники пана Бекірова надали всі необхідні для зміни запобіжного заходу на домашній арешт документи (щодо стану здоров’я, наявності житла на території Криму)» - заявила омбудсмен, додавши, що Бекірова не забезпечують відповідним медичним доглядом і не допускають незалежних лікарів.

За її словами, 15 серпня цей же суд буде вирішувати, який місцевий суд розглядатиме кримінальну справу стосовно Бекірова по суті - «Красноперекопський районний суд Республіки Крим» або «Центральний районний суд Сімферополя».

Денісова підкреслила, що етапування в Красноперекопськ Бекіров при своєму стані здоров'я (I група інвалідності, критичний рівень цукру в крові, гіпертонія, запалення підшлункової, нестерпний біль в спині, трофічна виразка на лівій нозі) може не витримати.

Раніше дочка кримськотатарського активіста Едема Бекірова Елеонора звернулася до президента України Володимира Зеленського з вимогою допомогти у звільненні її батька.

Нагадаємо, що останнім часом Едем Бекіров почав скаржитися на болі в серці, задишку і безсоння.

Під час зустрічі з адвокатом 22 липня Бекіров не зміг встати з ліжка через защемлення нерва в хребті.

Російські силовики затримали громадянина України Бекірова вранці 12 грудня 2018 року на адміністративному кордоні при в'їзді в окупований Крим. Увечері його привезли в будівлю ФСБ Росії в Сімферополі, де пред'явили звинувачення в зберіганні тротилу і боєприпасів.

Підконтрольний Кремлю Київський районний суд Сімферополя обрав йому запобіжний захід у вигляді арешту. Його адвокат побоюється, що утримання в СІЗО може «просто-напросто вбити».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: