Справу Бекірова повернули до «суду» Сімферополя

Читать на русском
Окупаційний «верховний суд» Криму скасував рішення про передачу справи проти кримськотатарського активіста Едема Бекірова до суду в Красноперекопську.

Окупаційний «верховний суд» Криму скасував рішення про передачу справи проти кримськотатарського активіста Едема Бекірова до суду в Красноперекопську.

Як повідомляє Крим.Реалії, справу повернуть в Центральний райсуд Сімферополя для підготовки для «розгляду по суті», пише «Слово і Діло».

Адвокат активіста Олексій Ладін зазначив, що задоволення його апеляційної скарги є «маленькою перемогою», оскільки етапування тяжкохворого Бекірова з Сімферополя в Красноперекопськ ставить під загрозу його життя.

Сам Бекіров в суді повідомив, що приймає знеболюючі препарати, а після попередньої доставки до суду 8 серпня у нього на тиждень відмовили ноги.

Раніше український політв'язень оголосив про готовність почати голодування, якщо його відправлять етапом з окупованого Сімферополя в Красноперекопськ.

Російські силовики затримали громадянина України Бекирова вранці 12 грудня 2018 року на адміністративній межі під час в'їзду в окупований Крим. Увечері його привезли в будівлю ФСБ Росії в Сімферополі, де висунули звинувачення в зберіганні тротилу і боєприпасів.

Підконтрольний Кремлю Київський районний суд Сімферополя обрав йому запобіжний захід у вигляді арешту. Його адвокат побоюється, що утримання в СІЗО може «просто-напросто його вбити».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: