Бекіров у СІЗО Сімферополя практично нічого не їсть

Читать на русском
Кримськотатарський активіст нічого не їсть, тому що побоюється стрибка рівня цукру в крові - про погіршення стану його здоров'я неодноразово заявляли адвокати і омбудсмен Людмила Денісова.

Едем Бекіров, якого тримають в СІЗО Сімферополя, «практично нічого не їсть, побоюючись стрибка рівня цукру в крові».

Про це з посиланням на адвоката Олексія Ладіна повідомляє видання Крым.Реалии у вівторок, 25 червня, пише «Слово і Діло».

Адвокат відвідав ув'язненого в СІЗО. Той розповів захиснику, що його вивозили до лікарні імені Семашка в Сімферополі, де взяли аналізи крові внутрішньовенно і з пальця (для перевірки рівня цукру), а також в кардіоцентр для консультації кардіолога. Проте, маніпуляції лікарів зайняли всього 20-30 хвилин.

«Тобто, це чергове формальне вивезення до лікарні. За словами лікарів, цукор у нього був в нормі», - розповів адвокат.

Бекіров пояснив, що знижений цукор викликаний тим, що він практично перестав харчуватися в СІЗО, оскільки побоюється саме стрибка рівня цукру.

«Він мені так і каже: «Я боюся їсти, тому що цукор може підскочити і ситуація може бути аж до коми», - передав слова підзахисного Ладін.

Кардіолог в свою чергу оцінив ступінь ризику здоров'ю Едема Бекірова як «дуже високий».

Нагадаємо, раніше омбудсмен Людмила Денісова висловлювала стурбованість тим, що в СІЗО, де тримають Бекірова, спалахнула епідемія кору - з його імунітетом ризик для його життя дуже високий.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: