«Роттердам плюс»: САП проситиме арешту ще одного посадовця НКРЕКП

Читать на русском
Антикорупційні правоохоронні органи клопотатимуть про взяття під варту ще одного підозрюваного посадовця Нацкомісії.
Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП)фото: «Слово і Діло»

Спеціалізована антикорупційна прокуратура проситиме взяти під варту заступника начальника управління енергоринку - начальника відділу Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг Тараса Ревенка, якого НАБУ і САП підозрюють у причетності до нанесення 18,83 млрд грн збитків від формули «Роттердам плюс».

Про це журналісту «Слова і Діла» повідомив співрозмовник у прокуратурі.

За його словами, альтернативою арешту для Ревенка було визначено заставу в 5 млн грн.

Як відомо, детективи встановили, що представники групи приватних теплогенеруючих компаній у 2015 році почали тиснути на керівництво НКРЕКП, аби воно включило до тарифу (ціни) на електроенергію, що виробляли ТЕС цієї групи, видатки, які насправді не здійснювалися, а саме – витрати на доставку та перевалку енергетичного вугілля в Україну з портів у Європі. В березні 2016 року НКРЕКП на зазначену пропозицію пристала, передбачивши зазначені неіснуючі видатки у формулі, за якою розрахувався тариф (ціна) для всієї теплової генерації. Це, своєю чергою, призвело до зростання вартості всієї електричної енергії і, як наслідок, зростання тарифів на електроенергію для промисловості, об'єктів соціальної інфраструктури, підприємців, які, понесли фінансовий тягар з оплати необґрунтованого тарифу. В результаті подорожчали товари та послуги для кінцевого споживача, в тому числі й першої необхідності.

Слідство зібрало докази того, що в результаті зазначених дій споживачам електроенергії впродовж 2016-2017 рр завдано 18,87 млрд грн збитків, із яких 14,3 млрд грн отримали приватні-компанії-ініціатори запровадження «Роттердам плюс».

Нагадаємо, НАБУ і САП затримали екс-члена НКРЕКП Володимира Євдокімова. Також ще 5 особам повідомили про підозру у справі «Роттердам плюс». Пізніше суд взяв Євдокімова під варту із заставою в 2 млн грн.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: