«Роттердам плюс»: суд обрав запобіжний захід екс-члену НКРЕКП

Читать на русском
Столичний райсуд розглянув клопотання антикорупційних правоохоронних органів і обрав запобіжний захід колишньому члену Нацкомісії.
Володимир Євдокімов

Суд взяв під варту з альтернативою застави в 2 млн грн колишнього члена Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг Володимира Євдокимова, якого Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура підозрюють у причетності до нанесення 18,83 млрд грн збитків від впровадження формули «Роттердам плюс».

Таке рішення сьогодні, 9 серпня ухвалила слідча суддя Солом'янського районного суду міста Києва Марія Зелінська за результатами розгляду клопотання правоохоронців, повідомляє журналіст «Слова і Діла».

Як відомо, НАБУ і САП просили суд взяти Євдокімова під варту з альтернативою застави в 50 млн грн. Своє клопотання прокурор САП Віталій Пономаренко обґрунтовував тим, що існують ризики перешкоджання слідству. За його словами, Євдокімов може переховуватися від слідства, оскільки 4 з 6 підозрюваних у цій справі вже перебувають за кордоном.

Також він може незаконно впливати на свідків, спеціалістів, експертів, інших підозрюваних та знищити, приховати або спотворити речі та документи, які мають значення для розслідування. Зокрема, Євдокимов має зв'язки з посадовцями НКРЕКП.

Нагадаємо, 8 серпня НАБУ затримало колишнього члена НКРЕКП Євдокімова у справі «Роттердам плюс». Пізніше в Бюро підтвердили його затримання, а також ще 5 підозр іншим особам. Також САП вирішила просити суд взяти під варту екс-члена НКРЕКП.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: