Екс-член НКРЕКП отримував по 100 тис. грн на картку від невідомих – САП

Читать на русском
Антикорупційні правоохоронні органи розповіли, що колишній член Нацкомісії невідомо звідки отримував гроші на свою картку.

Щомісячно 100 тисяч гривень невідомого походження перераховувалися на банківську картку колишнього члена Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг Володимира Євдокимова, якого Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура підозрюють у причетності до нанесення 18,83 млрд грн збитків від впровадження формули «Роттердам плюс».

Про це під час засідання з обрання запобіжного заходу заявив прокурор САП Віталій Пономаренко, повідомляє журналіст «Слова і Діла».

Водночас, правоохоронці досі не встановили походження цих коштів і з якою метою їх перераховували екс-члену Нацкомісії. Також прокурор розповів про зв'язки Євдокимова з посадовцями НКРЕКП.

Крім того, у САП обґрунтовували своє клопотання про взяття підозрюваного під варту тим, що той може втекти за кордон. Цей ризик прокурор пояснив тим, що 4 з 6 підозрюваних уже перебувають за кордоном.

Як відомо, 8 серпня НАБУ затримало колишнього члена НКРЕКП Євдокимова у справі «Роттердам плюс». Пізніше в Бюро підтвердили його затримання, а також ще 5 підозр іншим особам. Також САП вирішила просити суд взяти під варту екс-члена НКРЕКП.

Раніше журналіст «Слова і Діла» з'ясував прізвища всіх підозрюваних у справі збитків від формули «Роттердам плюс».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: