Генсек НАТО назвав причину анексії Криму

Читать на русском
Єнс Столтенберг заявив, що анексія півострова Росією відбулася через конкуренцію наддержав.

Конкуренція між великими державами провокує нові загрози світового порядку й анексія Криму є одним із прикладів.

Як пише «Слово і Діло», про це заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг у Центрі стратегічних досліджень при Університеті Вікторії у Веллінгтоні в Новій Зеландії, передає УНН.

5 років після анексії: чи заплатить РФ за КримАнексія Криму відбулася в березні 2014 року. На сьогодні вже п'ятий рік Росія вважає Крим своєю територією. Чи є шанс домогтися компенсації та чи заплатить РФ за свою агресію, обговорили з експертами.

«Першим (викликом перед світовою безпекою - ред.) є зростання конкуренції між великими державами ... І ми бачимо наслідки цього в Криму. Від незаконної анексії Криму до Північної Кореї, від Сирії до Південно-Китайського моря», - сказав Столтенберг.

Він наголосив, що анексія Криму - це перший випадок захоплення однією державою територій іншої після Другої світової війни. Столтенберг додав, що Росія нарощує присутність і в інших країнах.

«І ми спостерігаємо зростання російської присутності на Близькому Сході, у Сирії, а також у Росії, яка намагається втрутитися і підірвати довіру до демократичних інститутів у декількох країнах-членах НАТО і в інших місцях», - сказав генсек НАТО.

Раніше повідомлялося, що НАТО змінить військову стратегію через Росію. Генсек НАТО заявив, що з 2014 року склалася нова обстановка у сфері безпеки. Тому Альянс має намір змінити військову стратегію.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: