ЄС не буде ставити візи кримчанам у російські паспорти, видані після анексії

Читать на русском
Зокрема, кримчанам доведеться звертатися за шенгенською візою в консульства країн ЄС, які розташовані в Україні.

Голова представництва Євросоюзу в Москві Маркус Едерер заявив, що Європейський Союз не має наміру ставити шенгенські візи кримчанам в паспорти, видані Росією після анексії півострова 2014 року.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на російські ЗМІ.

За словами Ердера, існує два способи отримання шенгенської візи жителями Криму.

«Перший - для жителів Криму, які мають проїзні документи, видані там російською владою в незаконній анексії. Другий спосіб - наступний: багато жителів Криму мають український паспорт або можуть його отримати, оскільки Україна, як і раніше вважає жителів Криму українськими громадянами. І жителі Криму можуть використовувати ці українські небіометричні паспорти», - зазначив він.

Також, він додав, що ЄС не визнав і не визнає анексію Криму Росією і тому російські паспорти, видані в Криму російською владою після анексії, не будуть визнаватися і прийматися при зверненні за шенгенською візою.

Нагадаємо, в Україні розглядають можливість введення національних санкцій проти Росії за паспортизацію жителів окупованих частин Донецької та Луганської областей.

Рішення президента РФ Володимира Путіна про спрощення видачі російських паспортів жителям окупованих Донецької та Луганської областей загрожує мінському процесу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: