У Євросоюзі ухвалили заяву до роковин анексії Криму

Читать на русском
ЄС повторює, що не визнає та продовжує засуджувати анексію Криму, адже це порушення міжнародного права, яке залишається прямим викликом міжнародній безпеці.

Саміт лідерів Євросоюзу, який відбувся 21-22 березня в Брюсселі, одностайно засудив анексію Криму Росією п'ять років тому.

Про це йдеться у висновках саміту, повідомляє «Слово і Діло» в п'ятницю, 22 березня.

5 років після анексії: чи заплатить РФ за КримАнексія Криму відбулася в березні 2014 року. На сьогодні вже п'ятий рік Росія вважає Крим своєю територією. Чи є шанс домогтися компенсації та чи заплатить РФ за свою агресію, обговорили з експертами.

«Через п'ять років після незаконної анексії Криму і Севастополя Росією ЄС залишається рішучим у своїй підтримці суверенітету і територіальної цілісності України», - йдеться в заяві.

ЄС повторює, що не визнає та продовжує засуджувати анексію Криму - порушення міжнародного права, котре залишається прямим викликом міжнародній безпеці.

«ЄС, як і раніше дотримується своєї політики невизнання», - зазначають лідери ЄС.

Раніше суд визначив терміни початку анексії Криму. За інформацією, анексія Криму Росією почалася в грудні 2013 року, в ній брали участь 10,5 тис. російських військових.

Також повідомлялося, що Австрія засудила незаконну анексію Криму.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: