Австрія засудила незаконну анексію Криму

Читать на русском
На п'яті роковини анексії Криму Росією Міністерство закордонних справ Австрії засудило окупацію півострова, назвавши її серйозним порушенням міжнародного права.

На п'яті роковини анексії Криму Росією Міністерство закордонних справ Австрії засудило окупацію півострова, назвавши її «серйозним порушенням міжнародного права».

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу міністрерства в Facebook.

П'яті роковини анексії Криму. Чи змінилися настрої населення?Крим був анексований Росією з порушенням міжнародного права на підставі незаконного референдуму. Про те, чи змінилися настрої населення в Криму, поговорили з експертами.

У МЗС Австрії запевнили в повній підтримці позиції Євросоюзу щодо того, що анексія Криму Росією в 2014 році була незаконною.

«Сьогодні виповнюється п'ять років незаконної анексії Криму. Австрія підтримує позицію Європейського Союзу й засуджує незаконну анексію Криму як серйозне порушення міжнародного права», – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, високий представник Європейського союзу з питань зовнішньої політики і політики безпеки Федеріка Могеріні заявила, що ЄС залишиться незмінним у своїй політиці невизнання незаконної анексії Криму Російською Федерацією.

Крім того, посольство Польщі в Україні висловило підтримку українцям, які залишилися на території окупованого Криму на п'яті роковини анексії Криму.

У МЗС Німеччини анексію Криму Російською Федерацією з використанням військової сили назвали фатальним порушенням закону.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: