Суд повернув заяву адвоката Муцинова про перевірку законності його затримання

Читать на русском
Столичний райсуд вирішив повернути заяву про визнання незаконним затримання колишнього посадовця державного оборонного відомства.

Суд повернув колишньому заступнику директора державного госпрозрахункового зовнішньоторговельного підприємства «Спецтехноекспорт» Володимиру Муцинову заяву про ймовірне його незаконне затримання Національним антикорупційним бюро.

Таке рішення 26 липня слідчий суддя Солом'янського районного суду міста Києва Максим Вишняк, повідомляє «Слово і Діло».

Як вказується у документі, 4 березня НАБУ затримало Муцинова на підставі пункту 3 частини 1 статті 208 Кримінального процесуального кодексу України в межах кримінального провадження про «Спецтехноекспорт». Того ж дня, у будівлі було складено протокол про затримання.

Водночас, на думку захисника, затримання його клієнта є незаконним та не відповідає вимогам ст. 208 КПК України, оскільки підстав для його затримання не було, а протокол затримання складений з грубими порушеннями вимог КПК України. Тому адвокат Муцинова просила визнати затримання її клієнта незаконним.

Вивчивши заяву, суддя її повернув. Як встановив суддя, Муцинова відправили під домашній арешт і відпустили з-під арешту. Він також вказав, що екс-посадовець «Спецтехноекспорту» не є особою, позбавленою свободи за відсутності судового рішення, яке набрало законної сили, або не звільненою з-під варти після внесення застави. Тому в слідчого судді відсутні підстави для вжиття заходів щодо перевірки дотримання органами досудового розслідування вимог законодавства під час затримання або утримання в уповноваженому органі державної влади, державній установі Муцинова.

Нагадаємо, суд залишив заарештованим майно екс-посадовця «Спецтехноекспорту». Також суд продовжив домашній арешт Муцинова. Раніше суд зобов'язав НАБУ надати повну експертизу директору «Спецтехноекспорту».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: