Підозрюваний НАБУ екс-директор «Спецтехноекспорту» оскаржує аудит

Читать на русском
Колишній очільник державного оборонного підприємства подав позов до аудиторської служби на проведений аудит щодо індійського контракту.
Окружний адміністративний суд Києвафото: «Слово і Діло»

Підозрюваний Національним антикорупційним бюро та Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою колишній директор державного госпрозрахункового зовнішньоторговельного підприємства «Спецтехноекспорт» Павло Барбул оскаржує проведений у кримінальному провадженні аудит.

Відповідний позов він подав до Окружного адміністративного суду міста Києва 20 травня, повідомляє «Слово і Діло».

Як вказується в рішенні, Барбул подав позов до начальника відділу контролю діяльності суб'єктів господарювання Державної аудиторської служби України Валентини Громової, заступника начальника відділу контролю органів влади Департаменту взаємодії з правоохоронними органами Держаудитслужби Неллі Кондрашової, а також до головного державного фінансового інспектора відділу контролю діяльності суб'єктів господарювання Департаменту взаємодії з правоохоронними органами ДАСУ Ірини Палагіни. У вказаному позові екс-директор СТЕ просив суд визнати протиправними дії вказаних посадовців ДАСУ щодо проведення аудиту індійського контракту держпідприємства, в розтраті понад 55 млн грн на якому й підозрюють Барбула.

Рішенням від 27 травня за позовом відкрито провадження. Також суд призначив на 22 липня розгляд клопотань НАБУ і САП про залучення до участі в розгляді позову.

Нагадаємо, суд взяв під варту колишнього директора «Спецтехноекспорту» Барбула. Також суд наклав арешт на майно підозрюваних у справі СТЕ. Пізніше, суд залишив заарештованим будинок матері Барбула у Конча-Заспі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: