Суд зобов'язав НАБУ надати повну експертизу директору «Спецтехноекспорту»

Читать на русском
Столичний райсуд задовольнив скаргу захисника очільника оборонного підприємства про надання доступу до експертизи.

Суд зобов'язав детектива Національного антикорупційного бюро надати для ознайомлення підозрюваному директору державного госпрозрахункового зовнішньоторговельного підприємства «Спецтехноекспорт» Владиславу Бельбасу та його адвокату висновок судово-почеркознавчої експертизи у кримінальному провадженні про розтрату понад 55 млн грн.

Таке рішення 17 липня ухвалила слідча суддя Солом'янського районного суду міста Києва Вікторія Жовноватюк за результатами розгляду скарги захисника, повідомляє «Слово і Діло».

Адвокат Бельбаса подав цю скаргу, оскільки детектив не надав цю експертизу за поданим клопотанням. За словами захисту, під час обрання запобіжного заходу директору «Спецтехноекспорту» до клопотання були долучені лише перший аркуш і останній цієї експертизи. На думку адвоката, в такому обсязі не можна вважати сам документ доказом в кримінальному провадженні. Також він вважає неспроможним довід детектива, що ознайомлення з усім текстом експертизи може зашкодити досудовому розслідуванню.

Своєю чергою детектив заперечив проти задоволення клопотання. Також він послався на статтю 221 Кримінального процесуального кодексу України в тій частині, що, на його думку, дійсно ознайомлення із висновком експертизи на цій стадії може зашкодити досудовому розслідуванню.

Вивчивши скаргу, суддя її задовольнила і зобов'язала детектива надати Бельбасу та його адвокату для ознайомлення цю експертизу. На її думку, довід детектива про те, що ознайомлення захисту з повним текстом експертизи може зашкодити слідству є нелогічним.

Нагадаємо, суд продовжив домашній арешт екс-заступника директора «Спецтехноекспорту». Також суд продовжив обов'язки колишньому директору підприємства. Раніше суд зняв браслет з Бельбаса.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: