На каналі NewsOne Нацрада знайшла порушення

Читать на русском
Нацрада з питань телебачення і радіомовлення зафіксувала порушення під час позапланової перевірки телеканалу NewsOne в зв'язку з наміром провести телеміст з російським телеканалом Росія 1.

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення зафіксувала порушення під час позапланової перевірки телеканалу NewsOne в зв'язку з наміром провести телеміст з російським телеканалом «Росія 1».

Як пише «Слово і Діло», про це сказав член Нацради з телерадіомовлення Сергій Костинський «Інтерфакс-Україна».

Український канал проведе телеміст із Росією: що пишуть у соцмережахТелеканал NewsOne 12 липня проведе телеміст із російським каналом Росія 1. Захід буде називатися Треба поговорити.

«Перевірка відбулася, нашу групу пустили на телеканал NewsOne, але акти не підписали. І зараз ми готуємо проект рішення про розгляд результатів цієї перевірки. Якщо факти порушень – розпалювання ворожнечі – підтвердяться , то, я прогнозую, що будуть застосовані санкції», - сказав він.

Під час перевірки досліджували висловлювання в передачах, що анонсували телеміст з російським телеканалом «Росія 1», і низку інших фактів, наприклад, передачі, де українців називали фашистами.

Таким чином, аудит виявив факти розпалювання ворожнечі на телеканалі NewsOne.

Результати перевірки повинні розглянути на одному із засідань Нацради в найближчі тижні.

Нагадаємо, 7 липня ведучий програми «Вести недели» на російському пропагандистському каналі «Россия 24» Дмитро Кісельов анонсував проведення телемосту «Треба поговорити» на 12 липня спільно з українським телеканалом NewsOne, який входить до медіа-групи кума Путіна Віктора Медведчука.

Чим небезпечні розмови про телеміст із Росією?Президент України Володимир Зеленський назвав дешевим, але небезпечним піар-ходом так званий телеміст із РФ.

8 липня під будівлею телеканалу NewsOne активісти протестувалипроти телемосту з російськими пропагандистами з телеканалу «Россия 24».

Президент Володимир Зеленський заявив, що замість телемосту з РФ треба говорити напряму з президентом країни-агресора Володимиром Путіним, і що він готовий до такої розмови за участю світових лідерів у Мінську.

Телеканал скасував телемарафон через погрози фізичної розправи.

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення ініціювала перевірку телеканалу NewsOne, його підозрювали в розпалюванні ворожнечі.

Генпрокуратура зареєструвала провадження про замах на вчинення державної зради через пропозицію українського телеканалу NewsOne влаштувати так званий телеміст «Треба поговорити» з російським пропагандистським каналом «Росія 24».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: