Український канал проведе телеміст із Росією: що пишуть у соцмережах

Читать на русском

Телеканал NewsOne 12 липня проведе телеміст із російським каналом Росія 1. Захід буде називатися Треба поговорити.

Український телеканал NewsOne 12 липня проведе телеміст «Треба поговорити» з російським каналом «Росія 1». «Треба поговорити» – це телеміст між звичайними людьми України і Росії: без політики, без політиків. Кожен зі свого боку має зробити крок для припинення війни. Newsone робить цей крок 12 липня. Тому що Україні потрібен мир!», – ідеться в офіційній заяві NewsOne.

Своєю чергою секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Данилюк заявив, що у відомстві працюють над відповіддю на цю подію.

«Слово і Діло» розбиралося, що в соціальних мережах думають про телеміст із Росією.

«Здавалося б, що спільного між телемостом між дружніми громадянами братніх Росії та України й статтею 111 Кримінального кодексу України, в якій ідеться, що до кримінально караних злочинів належить, зокрема: «надання іноземній державі, іноземній організації або їхнім представникам допомоги в проведенні підривної діяльности проти України». Можливо, нічого спільного тут і немає. А можливо, і є – термін від 10 до 15 років позбавлення волі», – написав Микита Потураєв.

«Зараз у Зеленського унікальна можливість показати, що він кращий за Порошенка. Нехай скличе засідання РНБО й позбавить канал ліцензії, поки його не підпалили небайдужі громадяни», – вважає Олена Яхно.

«Це «примус України до «миру». Вони чітко показують – або Україна повертається в «рідну гавань», або вони повільно перетворюватимуть життя України на справжнісіньке пекло нестабільності. Від розхитування агентурою історичних травм до поступового розжарювання обстановки до сирійського сценарію війни всіх проти всіх. Щоб пекло припинилося, потрібно лише прийняти ультиматум Кремля й повернутися під контроль Росії», – написав Денис Бігунов.

«Ну хоч тепер, після сьогоднішнього анонсу телемосту з Росією, політики, які регулярно відвідують студію медведчуківського телеканалу, перестануть туди ходити? Самого факту власності телеканалу й постійних експертів із кремлівського пулу їм було недостатньо. Але прямого порушення закону про санкції щодо телеканалів країни-агресора й уже безпосереднього включення в систему кремлівської пропаганди, може, вистачить для ухвалення рішення? Інакше потім нехай не дивуються, що не пройдуть ані до парламенту, ані де-небудь ще до влади», – написав Олексій Голобуцький.

«Ви краще проговорить зі своїми громадянами. Поясніть, як це на кримський міст знайшлися гроші, а на газифікацію 32% території РФ досі в 21-му столітті не знайшлися. Викладіть версію, чому кожен третій росіянин топить своє житло дровами в «багатій нафтогазовій державі». Розкажіть, чому у вашій «супердержаві» досі тисячі шкіл мають вуличні туалети, чому десятки мільйонів росіян, повз яких за різними трубопроводами в «прокляту гейропу» качаються сотні мільярдів кубометрів нафти й газу, перебувають за межею бідності. І це лише за офіційними даними. Вам треба поговорити, чи не так, ідіоти?», – написав Сергій Наумович.

«Це хороший знак. Росія розмовляє лише з тими, від кого відчуває загрозу. Слабких або ігнорує, або вбиває. Після Помаранчевої революції тема України не сходила з федеральних каналів до 2010 року й президентства Януковича. Після приходу цієї наволочі до влади гостра потреба «поговорити» з «простими» українцями «без посередників» відпала рівно на 4 роки. Рівне, як і тема України на федеральних каналах зійшла нанівець, бо новини з колоній нікого не цікавлять. Вбити нас не вийшло, так що знову «треба поговорити». Ну ок. Говоріть», – написав Богдан Машай.

«Загалом, така ідея вчергове показує істотний крен в інформаційній політиці України від антиросійських позицій. А чи стануть вони проросійськими в недалекому майбутньому – це велике питання. Хоча, якщо врахувати всі ті віражі, які витають в українському суспільстві за останні 3-4 місяці, слід визнати, що вони дуже різкі. Не здивуюся, якщо за кілька років ТБ України почне просувати концепції, згідно з якими на Донбасі «громадянська війна», а Крим «возз'єднався» з Росією», – вважає Юрій Лукшиц.

Нагадаємо, об'єднані націоналісти вимагають, щоб президент України Володимир Зеленський адекватно відреагував на анонсований телеміст.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: