Генпродюсера NewsOne допитали в СБУ

Читать на русском
Служба безпеки України (СБУ) в понеділок, 15 липня, допитала генерального продюсера телеканалу NewsOne Василя Голованова через невдалий телеміст NewsOne із російським телеканалом.

Служба безпеки України (СБУ) в понеділок, 15 липня, допитала генерального продюсера телеканалу NewsOne Василя Голованова через невдалий телеміст NewsOne із російським телеканалом.

Про це він розповів в ефірі «112 Україна», пише «Слово і Діло».

Чим небезпечні розмови про телеміст із Росією?Президент України Володимир Зеленський назвав дешевим, але небезпечним піар-ходом так званий телеміст із РФ.

За словами Голованова, напередодні він отримав дві повістки: від Генеральної прокуратури і від СБУ.

«Я як людина, яка готова співпрацювати і неодноразово в ефірі говорив про те, що я ховатися ніде не збираюся, прибув сьогодні ось на 11 ранку в СБУ», - повідомив гендиректор NewsOne.

Коментувати допит Голованов відмовився, посилаючись на те, що він підписав документ про нерозголошення.

У той же час гендиректор телеканалу припустив, що це його не останній допит.

«Як прогнозу - так, я думаю, що ще будуть. І в цілому, я вважаю, звичайно, публічна згадка цієї справи, як публічна згадка мого прізвища, використання політичними партіями - а я вже побачив - політичними партіями мого зображення без моєї санкції на те - ну, це все, звичайно, політичний тиск і тиск на свободу слова в країні, як на одну із основ демократії. Я думаю, що це неприпустимо», - констатував Голованов.

Нагадаємо, між Києвом і Москвою мав відбутися телеміст, під час якого журналісти хотіли поговорити «про проблеми звичайних людей в Росії і Україні». Однак після низки загроз керівництву і журналістам каналу NewsOne, телеміст був скасований.

Раніше ГПУ відкрила провадження проти бенефіціарів власників NewsOne.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: