САП забрала у НАБУ справу Одеського аеропорту

Читать на русском

Справу Одеського аеропорту САП забрала у детективів НАБУ і передала слідчим Нацполіції, змінивши кваліфікацію на службову недбалість
Одеський аеропорт

Спеціалізована антикорупційна прокуратура забрала у Національного антикорупційного бюро кримінальне провадження про відчуження комунального майна міжнародного аеропорту «Одеса» на користь приватних фірм і передала його до одеської поліції.

Про це йдеться у відповіді НАБУ на запит Центру протидії корупції, повідомляє «Слово і Діло».

«10 червня САП без будь-якого попереднього інформування Національного бюро, змінено попередню правову кваліфікацію кримінального провадження (про Одеський аеропорт) з частини 3 статті 28, частини 2 статті 364 Кримінального кодексу України (зловживання службовим становищем) на ч. 2 ст. 367 ККУ (службова недбалість). Того ж дня САП змінила підслідність у кримінальному провадженні та доручила подальше проведення досудового розслідування в ньому Головному слідчому управлінні Головного управління Національної поліції в Одеській області», – йдеться у відповіді.

Також у НАБУ повідомили, що 2 квітня 2019 року направляли до САП проекти підозр у цьому провадженні, проте подальше їх доля невідома.

Нагадаємо, за клопотанням детективів НАБУ суд наклав арешт і передав в управління АРМА Одеський аеропорт. Вказане було зроблене в межах кримінального провадження про заволодіння комунальним майном Одеси, а саме аеропорту «Одеса». Детективи вважають, що цим майном заволоділи за попередньою змовою службових осіб Одеської міської ради, ТОВ «Міжнародний аеропорт «Одеса», КП «Міжнародний аеропорт «Одеса» та ТОВ «Одеса аеропорт Девелопмент». Однак пізніше Солом'янський районний суд міста Києва скасував передачу Одеського аеропорту в управління АРМА. САП подала на це рішення скаргу, проте Київський апеляційний суд відмовився відкрити за нею провадження. У зв'язку з цим антикорупційні прокурори звернулися до Верховного суду з касацією. Верховний суд її задовольнив і скасував рішення Київського апеляційного суду про відмову відкривати провадження.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: