Суд призначив експертизу за ініціативою власників аеропорту «Одеса»

Читать на русском
Власники Одеського аеропорту подали клопотання про проведення експертизи у справі нібито незаконної передачі активів в управління АРМА.

Суд призначив експертизу для встановлення завданих збитків власникам аеропорту «Одеса» під час передачі заарештованих активів в управління Національного агентства з розшуку та менеджменту активів.

Таке рішення ухвадила слідча суддя Шевченківського районного суду міста Києва Ірина Фролова, повідомляє «Слово і Діло».

Зазначене клопотання про проведення експертизи було подане в межах кримінального провадження про можливе винесення слідчими суддями Солом'янського суду Києва завідомо неправосудного рішення про передачу активів Одеського аеропорту в управління АРМА. Представник власника аеропорту «Одеса» в клопотанні вказував, що висновком експертного економічного дослідження Київської незалежної судово-експертної установи встановлено, що передача в управління АРМА зазначеного вище нерухомого майна ТОВ «Міжнародний аеропорт Одеса» в економічному сенсі є збитками на загальну суму 1,094 млрд грн.

Також експерт зазначив, що передача АРМА корпоративних прав ТОВ «Одеса Аеропорт Девелопмент» як фінансової інвестиції останнього передбачає завдання останнім збитків на суму 355,05 млн грн. У зв'язку з цим для встановлення повної суми заподіяних збитків, а також об'єктивного та повного дослідження всіх обставин кримінальної справи представник аеропорту «Одеса» просив суд призначити економічну експертизу. Суддя клопотання задовольнив.

Як відомо, кримінальне провадження за фактом можливого винесення суддями завідомо неправосудного рішення про передачу в управління АРМА аеропорту «Одеса» розслідує СБУ.

Нагадаємо, власники аеропорту «Одеса» знову намагалися зняти з нього арешт. Раніше АРМА прокоментувало рішення суду щодо аеропорту «Одеса».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: