Аеропорт «Одеса»: НАБУ відкрило справу щодо посадовців ОАСК

Читать на русском

Антикорупційне бюро вважає, що в Окружному адмінсуді столиці могли отримати хабар за повернення аеропорту Одеса власникам.

Детективи НАБУ порушили кримінальне провадження за фактом можливого отримання посадовими особами Окружного адміністративного суду міста Києва неправомірної вигоди за вчинення незаконних дій щодо повернення ТОВ «Міжнародний аеропорт «Одеса» заарештованого судом майна аеропорту.

Про це журналісту «Слова і Діла» розповіло джерело в правоохоронних органах.

У межах цієї справи до НАБУ викликався на допит як свідок заступник голови Окружного адмінсуду Києва Євген Аблов, який також фігурує в справі Антикорупційного бюро про можливе незаконне збагачення.

Також журналісту «Слова і Діла» вдалося дізнатися, що в зв'язку з новою справою Аблов звернувся до Вищої ради правосуддя (копія звернення на фото нижче), оскільки розцінив виклик на допит як втручання в його суддівську діяльність. Таке ж звернення заступник голови ОАСК надіслав до генерального прокурора.

Крім того, з'ясувалося, що Аблов є головуючим суддею з розгляду адміністративного позову ТОВ «Міжнародний аеропорт «Одеса» до державного реєстратора й Київської міської державної адміністрації про визнання недійсними та виключення з держреєстру запису про обтяження нерухомого майна аеропорту.

Як відомо, детективи НАБУ розслідують кримінальне провадження за фактом можливого зловживання службовим становищем чиновниками Одеської міської ради, в результаті чого сталося незаконне відчуження майна КП «Міжнародний аеропорт «Одеса». Також зазначена фірма незаконно стала володіти 75% корпоративних прав аеропорту «Одеса», а 25% – володіла Одеська міськрада, що унеможливило ухвалення міською радою будь-яких рішень в органах управління ТОВ «Міжнародний аеропорт «Одеса».

Під час розслідування детективи НАБУ подали клопотання про арешт майна ТОВ «Міжнародний аеропорт «Одеса», в тому числі 75% корпоративних прав, і передачі його в управління Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами, отриманими від корупційних та інших злочинів. Суд його задовольнив. Представник ТОВ «Міжнародний аеропорт Одеса» намагався оскаржити це рішення, однак Апеляційний суд Києва відмовив.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: