Суд залишив Одеський аеропорт під арештом

Читать на русском
Апеляційний суд столиці не побачив підстав для зняття арешту з майна та корпоративних прав одеського аеропорту.

Суд залишив чинним арешт, накладений на нерухомість і корпоративні права міжнародного аеропорту «Одеса» за клопотанням детективів НАБУ, які розслідують корупційну схему його відчуження.

Таке рішення ухвалила колегія суддів Апеляційного суду міста Києва 16 липня, розповіли журналісту «Слова і Діла» в прес-службі Бюро.

«Арештовані під час розслідування корупційної схеми відчуження комунального майна міжнародного аеропорту «Одеса» нерухомість та корпоративні права загальною вартістю понад 2 мільярди гривень передані в управління Національному агентству України з питань виявлення, розшуку та управління активами (АРМА). Апеляційний суд міста Києва 16 липня 2018 року залишив без задоволення скаргу ТОВ «Міжнародний аеропорт Одеса» та ТОВ «Одеса аеропорт Девелопмент» щодо зняття арешту зі згаданих активів. Зазначене рішення набуло чинності, відтак шанси на повернення майна територіальній громаді міста Одеса зросли», – зазначили у відомстві.

За словами НАБУ, арешт на активи аеропорту «Одеса» наклали під час досудового розслідування в кримінальному провадженні за фактом зловживання службовим становищем посадовцями Одеської міської ради та ТОВ «Одеса аеропорт Девелопмент».

Як встановило слідство, в 2011 році, всупереч вимогам законодавства, відбулося відчуження комунального майна міжнародного аеропорту «Одеса» на користь суб’єктів господарювання. Це сталося в результаті створення Одеською міською радою та ТОВ «Одеса аеропорт Девелопмент» (кінцевими власниками якого на той момент були місцеві одеські підприємці) ТОВ «Міжнародний аеропорт «Одеса», до статутного фонду якого було передане майно КП «Міжнародний аеропорт «Одеса». У створеному ТОВ місцева громада отримала частку в розмірі 25% акцій, решта 75% акцій відійшли приватним власникам.

Під час розслідування детективи НАБУ ініціювали накладення арешту на майно створеного ТОВ «Міжнародний аеропорт «Одеса». 29 березня Солом'янський районний суд міста Києва ухвалив рішення про передачу нерухомого майна (загальною площею понад 65 тис. кв. м) міжнародного аеропорту «Одеса» та 75% акцій компанії, яка ним володіє (ТОВ «Міжнародний аеропорт «Одеса») в управління АРМА. Впродовж наступних місяців ТОВ «Міжнародний аеропорт «Одеса» та ТОВ «Одеса аеропорт Девелопмент» безуспішно намагалися домогтися зняття арешту зі згаданого майна.

Нагадаємо, арештоване майно Одеського аеропорту перейшло в управління АРМА.

Раніше суд передав АРМА майно підозрюваного у справі ЛБТЗ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: