СБУ розслідує передачу в управління АРМА аеропорту «Одеса»

Читать на русском
Генпрокуратура доручила спецслужбі досліджувати суддівські рішення у справі присвоєння одеського аеропорту.
Служба безпеки України

Служба безпеки України проводить розслідування в кримінальному провадженні за фактом можливого винесення слідчими суддями Солом'янського районного суду міста Києва завідомо неправосудних рішень, пов'язаних з аеропортом «Одеса».

Про це йдеться в рішеннях Шевченківського районного суду міста Києва, повідомляє «Слово і Діло».

Як вказується в клопотанні слідчого СБУ, йдеться про рішення судді Дмитра Кратка про арешт нерухомості та корпоративних прав Одеського аеропорту, а також про ухвалу судді Віктора Фоміна про передачу цього арештованого майна в управління Національному агентству з питань виявлення, розшуку та управління активами, отриманими від корупційних та інших злочинів (АРМА). Як відомо, цими рішеннями були задоволені відповідні клопотання детектива НАБУ та прокурора САП. Зазначені клопотання були подані в межах кримінального провадження про присвоєння комунального майна, а саме одеського аеропорту.

Зазначається, що 16 квітня адвокат Ігор Фомін подав до Генеральної прокуратури заяву про вчинення суддею Кратком кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 375 ККУ (постановлення суддею завідомо неправосудного рішення). Зазначені відомості були внесені до реєстру досудових розслідувань, а органом слідства було визначене Головне слідче управління СБУ. 7 червня адвокат Дмитро Земляний подав аналогічну заяву до ГСУ СБУ, але про вчинення суддею Фоміним кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 375 ККУ (постановлення суддею завідомо неправосудного рішення, якщо вони спричинили тяжкі наслідки).

У межах цієї справи СБУ подала три клопотання про тимчасовий доступ до документів Департаменту з питань реєстрації виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) та Солом'янського суду Києва. Йдеться про документи, на основі яких держреєстраторами КМДА були внесені відомості про арешт нерухомого майна одеського аеропорту, до матеріалів справ про арешт майна аеропорту й передачі його до АРМА, а також до табелю обліку робочого часу судді Кратка. Суд усі клопотання задовольнив.

Нагадаємо, Апеляційний суд Києва залишив одеський аеропорт під арештом. Водночас Окружний адмінсуд Києва тимчасово заборонив АРМА передавати в управління аеропорт «Одеса». Своєю чергою НАБУ відкрило справу на суддів ОАСК, які могли отримати неправомірну вигоду за такі дії.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: