Одеський аеропорт: Верховний суд задовольнив скаргу САП

Читать на русском
Верховний суд вирішив призначити повторний апеляційний розгляд скарги Антикорупційної прокуратури на рішення суду щодо Одеського аеропорту.
суддя Сергій Стороженкофото: «Слово і Діло»

Верховний суд задовольнив скаргу Спеціалізованої антикорупційної прокуратури і скасував рішення Київського апеляційного суду, яким не було відкрито провадження за апеляцією прокурора на скасування судом передачі аеропорту «Одеса» в управління Національного агентства з розшуку та менеджменту активами.

Таке рішення 15 травня ухвалив Касаційний кримінальний суд під головуванням Сергія Стороженка, повідомили журналісту «Слова і Діла» в САП.

Як відомо, Солом'янський районний суд міста Києва скасував передачу Одеського аеропорту в управління АРМА. Пізніше САП подала на це рішення скаргу, проте Київський апеляційний суд відмовився відкрити за нею провадження. У зв'язку з цим антикорупційні прокурори звернулися до Верховного суду з касацією.

15 травня під час засідання колегія суддів касацію задовольнила і призначила повторний розгляд скарги САП в Київському апеляційному суді.

Нагадаємо, за клопотанням детективів НАБУ суд наклав арешт і передав в управління АРМА Одеський аеропорт. Вказане було зроблене в межах кримінального провадження про заволодіння комунальним майном Одеси, а саме аеропорту «Одеса». Детективи вважають, що цим майном заволоділи за попередньою змовою службових осіб Одеської міської ради, ТОВ «Міжнародний аеропорт «Одеса», КП «Міжнародний аеропорт «Одеса» та ТОВ «Одеса аеропорт Девелопмент».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: