САП оскаржила скасування передачі аеропорту «Одеса» в управління АРМА

Читать на русском
Антикорупційні прокурори звернулися до Верховного суду через відмову апеляційного суду відкривати провадження щодо аеропорту Одеса.
Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП)

Суд відкрив касаційне провадження за скаргою Спеціалізованої антикорупційної прокуратури на відмову Київського апеляційного суду відкрити провадження за апеляцією САП на ухвалу суду про скасування передачі аеропорту «Одеса» в управління Національного агентства з розшуку та менеджменту активів.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на рішення Касаційного кримінального суду.

Як відомо, слідчий суддя Солом'янського районного суду міста Києва Максим Вишняк частково задовольнив скаргу адвоката ТОВ «Одеса аеропорт девелопмент» на рішення суду накласти арешт на аеропорт «Одеса» та його передачу в управління АРМА. Так, суддя скасував передачу активів аеропорту в управління Нацагентства, залишивши їх під арештом.

У зв'язку з цим прокурор САП подав апеляційну скаргу, проте Київський апеляційний суд відмовився відкривати провадження. Тому прокуратура подала касацію на це рішення. Касаційний кримінальний суд провадження відкрив і витребував матеріали справи щодо аеропорту «Одеса».

Нагадаємо, в АРМА заявили, що не згодні з рішенням суду про скасування передачі одеського аеропорту в їх управління. Раніше САП оскаржила судову заборону АРМА передавати в управління аеропорт «Одеса», який встановив Окружний адміністративний суд міста Києва.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: