Партії IX скликання наобіцяли українцям утричі більше, ніж їхні попередники – дослідження

Читать на русском

Упродовж наступних п’яти років партії, які проходять за списками до парламенту IX скликання, мають виконати 368 обіцянок, які вони дали українцям у своїх передвиборних програмах. Про це повідомляє «Слово і Діло», спираючись на результати власного дослідження.

Така кількість програмних обіцянок для депутатів-списочників є безпрецедентною. В 2014 році усі шість партій, що отримали мандати, наобіцяли у 2,9 разів менше.

Якщо в 2014 році найбільш «багатообіцяючою» була «Самопоміч», програма якої містила 32 обіцянки, то цього разу лідери за кількістю обіцянок – «Голос». Ця партія дала аж 98 обіцянок (ми враховували також розширену програму партії, на яку всюди посилаються її представники).

Абсолютно всі партії, які подолали бар’єр, дали в своїх програмах більше обіцянок, ніж партії, які були обрані в 2014 році.
Хто дав більше програмних обіцянокСлово і ДілоЗображення максимального розміру (відкриється в новому вікні)

Нагадаємо, раніше ми писали про те, наскільки парламентські партії, обрані в 2014 року, впоралися зі своїми програмами, й помітили, що послідовне виконання програми аж ніяк не впливає на електоральні симпатії.

Також упродовж усієї передвиборчої кампанії «Слово і Діло» разом з експертами з'ясовувало, наскільки реально виконати ті обіцянки, що записані в програми партій. Наприклад, чи можливо здійснити аудит держави, про який пише у своїй програмі «Слуга народу», покарати депутатів-прогульників, як погрожує партія «Голос», або ж запустити енергетичну біржу, як обіцяє «Батьківщина».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: