«Нафтогаз» повідомив про нові рішення судів на користь України

Читать на русском
8 липня Окружний суд Люксембургу відхилив скаргу Газпрому і підтвердив арешти щодо російської компанії на території країни в рамках примусового виконання рішення Стокгольмського арбітражу.

8 липня Окружний суд Люксембургу відхилив скаргу «Газпрому» й підтвердив арешти щодо російської компанії на території країни в межах примусового виконання рішення Стокгольмського арбітражу.

Як пише «Слово і Діло», про це йдеться на сторінці «Нафтогазу» в Twitter.

Того ж дня Апеляційний суд Амстердама відхилив скаргу «Газпрому» щодо юрисдикції суду, підтвердивши свої повноваження в справі про визнання й примусове виконання рішення арбітражу на території Нідерландів.

Нагадаємо, що в грудні 2017 року «Нафтогаз» виграв Стокгольмський арбітраж проти «Газпрому» за контрактом на поставку газу практично з усіх спірних питань. Судові розгляди між компаніями почалися ще в червні 2014 року.

Потім 28 лютого 2018 року «Нафтогаз» виграв Стокгольмський арбітраж проти «Газпрому» за більшістю оспорюваних положень контракту на транзит газу. Арбітраж задовольнив вимоги «Нафтогазу» про компенсацію за недопостачання «Газпромомм обсягів газу для транзиту. Суд зобов’язав «Газпром» виплатити «Нафтогазу» компенсацію в розмірі $4,6 млрд за цим положенням.

Остаточна сума розрахунків між компаніями становить $2,6 млрд на користь «Нафтогазу». «Нафтогаз» намагається стягнути борг із «Газпрому» в міжнародних судах, проводить кампанію щодо арешту активів компанії в Швейцарії, Великій Британії, Нідерландах і Люксембурзі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: