«Газпром» розпочав арбітражний розгляд проти України

Читать на русском
Російський монополіст просить арбітраж ухвалити рішення про виплату грошового відшкодування та застосування інших засобів правового захисту.

Російська омпанія «Газпром», відповідно до Арбітражного регламенту ЮНСІТРАЛ, ініціювала арбітражний розгляд проти України із метою захисту своїх інвестицій на її території.

Про це повідомили в російському газовому холдингу, передає російське інформаційне агентство ТАСС, пише «Слово і Діло».

Розгляд викликано тим, що Україна в особі Антимонопольного комітету наклала на «Газпром» штраф у розмірі, що перевищує $6 млрд (включаючи пеню), за нібито зловживання монопольним становищем на ринку транзиту газу України, відзначають у «Газпромі».

«Цей штраф, а також подальші дії України щодо його стягнення порушують права «Газпрому», гарантовані угодою між урядом Російської Федерації та Кабінетом міністрів України про заохочення та взаємний захист інвестицій», – підкреслює компанія.

Російський монополіст просить арбітраж ухвалити рішення про виплату грошового відшкодування та застосування інших засобів правового захисту.

«Компанія продовжуватиме захищати свої права всіма доступними засобами в межах чинного законодавства», – наголошується в повідомленні.

Раніше в «Нафтогазі» озвучили нові цифри про стягнення пені з «Газпрому».

Також відзначимо, в «Нафтогазі» розповіли, як «Газпром» затягує переговори щодо транзиту.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: