«Газпром» подав апеляцію на рішення Стокгольмського арбітражу

Читать на русском
Російський Газпром заявив, що подав апеляцію на рішення Стокгольмського арбітражу в справі про постачання газу, в справі про транзит апеляція буде подана до кінця березня 2018 року.

Російський «Газпром» заявив, що подав апеляцію на рішення Стокгольмського арбітражу в справі про постачання газу, в справі про транзит апеляція буде подана до кінця березня 2018 року.

Про це заявив заступник голови правління компанії Олександр Медведєв, передає «Слово і Діло».

Відмова «Газпрому» постачати газ: чи будуть наслідки та як змусити РФ виконувати рішення судуНафтогаз звинуватив Газпром у початку газової війни. Чи буде РФ виконувати рішення арбітражу й наскільки критичними можуть бути наслідки для України через припинення поставок газу?

«Газпром» 5 березня також направив до «Нафтогазу України» повідомлення про початок процедури розірвання чинних контрактів на поставку й транзит газу. Ми діємо точно відповідно до передбаченої контрактами процедури їх розірвання», – заявив він.

Своєю чергою в НАК «Нафтогаз України» повідомили, що апеляція може подаватися виключно щодо процедурних моментів, а не по суті рішення Стокгольмського арбітражу.

««Газпром» має 90 днів на подання апеляції щодо процедурних моментів. Рішення арбітражу в цей час не втрачає чинності. «Газпром», як і раніше, винен «Нафтогазу» 2,56 мільярда доларів, на які нараховується близько 0,5 мільйона доларів відсотків щодня», – відзначили в прес-службі НАК.

Раніше стало відомо, коли кризова ситуація з газом завершиться.

Також у МЗС розповіли, як Росія сприйняла програш «Газпрому».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: