«Газпром» оскаржив рішення арбітражу щодо спору з «Нафтогазом»

Читать на русском
Російський Газпром подав до Апеляційного суду округу Свеа в Швеції клопотання про часткове скасування остаточного рішення щодо арбітражного розгляду з Нафтогазом.

Російський «Газпром» подав до Апеляційного суду округу Свеа в Швеції клопотання про часткове скасування остаточного рішення щодо арбітражного розгляду з «Нафтогазом».

Як інформує «Слово і Діло», про це повідомила російська компанія в четвер, 22 березня.

Арешт активів «Газпрому»: що вони собою являють і що є справді ціннимМін'юст заявив про арешт усіх активів Газпрому в Україні на суму 3,8 мільйона доларів і має намір домагатися арешту закордонних активів монополіста. В ситуації розбирались експерти.

«Оскільки остаточне рішення арбітрів щодо цього спору засноване на тих же висновках, що й раніше прийняте окреме рішення щодо арбітражного розгляду, клопотання подане на аналогічних підставах, а саме – через перевищення арбітрами своїх повноважень при винесенні рішень і допущених ними серйозних процесуальних помилках», – ідеться в повідомленні.

Зазначається, що 7 листопада 2017 року «Газпром» подав до Апеляційного суду округу Свеа заяву про оскарження окремого рішення арбітражного розгляду з «Нафтогазом України» щодо постачання та його часткове скасування.

Нагадаємо, 28 лютого завершився багаторічний спір між «Нафтогазом» і «Газпромом» у Стокгольмському арбітражі, який зобов'язав російський концерн доплатити «Нафтогазу» $4,63 млрд за недопоставку узгоджених обсягів газу для транзиту. За результатами двох арбітражних спорів між компаніями на поставку та транзит газу «Газпром» має доплатити НАК $2,56 млрд.

На сьогодні загальна сума боргів «Газпрому» перед Україною становить $8,5 млрд.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: