Стокгольмський арбітраж об'єднав два позови «Газпрому» та «Нафтогазу»

Читать на русском
Позов Газпрому про розірвання транзитного контракту через Україну й позов Нафтогазу України про перегляд тарифу на 12 мільярдів об'єднали в одну справу.

Арбітражний інститут торгової палати Стокгольма об'єднав в одну справу позов «Газпрому» про розірвання транзитного контракту через Україну й позов «Нафтогазу України» про перегляд тарифу на $12 млрд.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомив «Газпром» у меморандумі нового випуску єврооблігацій, передає «Інтерфакс-Україна».

Суд відхилив претензії «Газпрому» до «Нафтогазу» на 56 мільярдівСтокгольмський арбітраж повністю відхилив вимоги російського Газпрому до НАК Нафтогаз України на 56 мільярдів доларів за матеріальним становищем бери або плати в 2012-2017 роках.

Так, у березні «Газпром» запропонував «Нафтогазу України» «відновити баланс інтересів», порушений рішенням арбітражу про контракт на транзит, який зобов'язав російську сторону виплатити $4,7 млрд штрафу за недозавантаження української ГТС.

Після провалу цих переговорів «Газпром» подав позов про розірвання транзитного контракту. «Нафтогаз» 22 травня представив свою відповідь і міркування щодо умов поставок та транзиту.

Крім того, в липні «Нафтогаз» подав позов до Стокгольмського арбітражу з вимогою переглянути ставку тарифу на транзит з 18 березня 2018 року й вимогою від «Газпрому» приблизно $11,6 млрд за період з 18 березня 2018 до 31 грудня 2019 року (термін закінчення контракту). «Газпром» 14 серпня представив свою відповідь на ці вимоги.

Арбітраж 6 вересня вирішив об'єднати обидва позови в одну справу, повідомляє «Газпром». Графік слухань в об'єднаній справі поки не узгоджений.

«Газпром» також зазначив, що Апеляційний суд округу Свеа 27 листопада почне розгляд апеляції «Газпрому» на рішення арбітражу про контракт на транзит.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: