У «Нафтогазі» розповіли, коли чекати на нове рішення Стокгольмського арбітражу

Читать на русском
Нафтогаз готовий врегулювати новий спір з Газпромом щодо транзитного тарифу. Питання розглядає  Стокгольмський арбітраж.

НАК «Нафтогаз України» готова врегулювати новий спір з «Газпромом» що стосується транзитного тарифу.

Про це написав комерційний директор «Нафтогазу» Юрій Вітренко на сторінці в Facebook, прокоментувавши слова президента РФ Володимира Путіна про готовність зберегти транзит газу через Україну, якщо буде врегульовано спір з «Газпромом» в Стокгольмському арбітражі.

Як пояснив Вітренко, спору між компаніями за договором на транзит і за контрактом на поставку газу вже були врегульовані в Стокгольмському арбітражі.

«Проблеми «тільки» в тому, що «Газпром» не виконує рішення арбітражу - не постачає газ в Україну за цінами, які визначив арбітраж, і не платить нам 2,6 млрд доларів компенсації, яку визначив арбітраж», - зазначив він.

Вітренко додав, що в «Нафтогазі» готові врегулювати новий спір з «Газпромом», що стосується транзитного тарифу, по якому НАК звернувся до Стокгольмського арбітражу.

Комерційний директор компанії відзначив, що українська сторона через суд вимагає від російського «Газпрому» 12 млрд доларів. За його словами, якщо цей спір про тариф на транзит буде вирішуватися в Стокгольмі, то шанси завершити процес до кінця 2019 року «практично нереальні». У кращому випадку, результат буде відомий до кінця 2020 року.

Парубій закликав США посилити санкції проти «Північного потіку-2»Парубій закликав США посилити санкції проти компаній, що будують газопровід Північний потік-2.

«Чи готові «Газпром» і Німеччина зупинити будівництво «Північного потоку-2» до закінчення нового арбітражу?», - поставив риторичне запитання Вітренко.

Раніше «Нафтогаз» запропонував знизити тариф на транзит газу.

Нагадаємо, Порошенко виступив за придбання газу на кордоні з Росією.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: