Справа Жулян: суд залишив заарештованими ноутбуки аеропорту

Читать на русском
Столичний райсуд не зняв арешт з ноутбуків, які вилучили в приміщенні київського аеропорту під час слідчий дій.
Солом'янський суд Києва

Суд залишив заарештованими ноутбук Asus і MacbookPro, які вилучили детективи Національного антикорупційного бюро під час обшуків в приміщенні аеропорту «Київ» у межах кримінального провадження про збитки.

Такі рішення 12 червня ухвалив слідчий суддя Солом'янського районного суду міста Києва Максим Вишняк за результатами розгляду клопотання представника аеропорту, повідомляє «Слово і Діло».

Як вказується в ухвалі, детективи вилучили два ноутбуки в приміщенні аеропорту «Київ», на які пізніше судом було накладено арешт з метою забезпечення збереження речових доказів. Своєю чергою адвокат в інтересах аеропорту подав клопотання про зняття арешту з техніки, оскільки, на його думку, він накладений необґрунтовано. Також захисники вважають, що потреба в арешті ноутбуків відпала.

Водночас детектив НАБУ заперечував проти задоволення клопотання. За його словами, арешт на ноутбуки накладено обґрунтовано, оскільки в ньому містяться файли, які підлягають доказуванню в кримінальному провадженні. До того ж, обґрунтованість арешту перевірена ухвалами Київського апеляційного суду. Вивчивши клопотання, суддя відмовив у задоволенні клопотання.

Нагадаємо, НАБУ провело обшуки у бізнес-центрі Capital Hall і вилучило там ноутбук. Пізніше детектив призначив його комп'ютерно-технічну експертизу. Як відомо, НАБУ почало розслідувати можливе нанесення збитків аеропорту «Київ».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: