Обшук в аеропорту «Київ»: суд скасував арешт мобільного телефону та планшета

Читать на русском
Працівників Антикорупційного бюро зобов'язали повернути мобільний телефон і планшет одного з керівників ТОВ Майстер-Авіа.

Суд скасував арешт мобільного телефону iPhone 5 і планшета iPad 4, які були вилучені під час обшуку за місцем проживання першого заступника генерального директора ТОВ «Майстер-Авіа» Валерія Поліщука в межах справи про можливі зловживання в аеропорту «Київ».

Таке рішення ухвалив Апеляційний суд міста Києва за результатами розгляду скарги представника власника майна, повідомляє «Слово і Діло».

Зазначається, що 14 липня детективи НАБУ обшукали квартиру першого заступника гендиректора й вилучили мобільний телефон і планшет. Зазначені речі були арештовані за рішенням суду.

Не погоджуючись із таким рішенням суду, представник власника майна подав апеляційну скаргу, в якій просить рішення слідчого судді скасувати, посилаючись на його незаконність. В обґрунтування вимог апеляційної скарги адвокат наголошує на відсутності доказів факту вчинення кримінального злочину та його обставин. Також він додав, що слідчим суддею безпідставно ухвалене рішення про розгляд цього клопотання про арешт майна в закритому режимі, а детективами порушені вимоги КПК України щодо гарантій таємниці спілкування та невтручання в приватне життя. Крім того, за словами адвоката, вилучене майно має статус тимчасово вилученого.

Своєю чергою прокурор САП просив суд не задовольняти зазначену скаргу.

Вислухавши обидві сторони, колегія суддів ухвалила рішення задовольнити апеляцію й скасувати арешт мобільного телефону та планшета першого заступника гендиректора «Майстер-Авіа». У суді зазначили, що в клопотанні про арешт зазначеної техніки відсутня постанова детектива НАБУ про визнання вилученого речовими доказами, на що суддя першої інстанції не звернув уваги. Також судді вважають, що детектив не надав достатніх і належних доказів для накладення арешту на майно Поліщука.

Нагадаємо, НАБУ розслідує зловживання в аеропорту «Київ» і провели там обшук.

Раніше аеропорт «Київ» звинуватив НАБУ в аварії літака в Жулянах.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: