Справа Жулян: адвокат просив НАБУ допитати працівника Держаудитслужби

Читать на русском
Столичний райсуд не задовольнив скаргу адвоката на нібито бездіяльність антикорупційного прокурора під час розгляду клопотання.
Національне антикорупційне бюро (НАБУ)фото: «Слово і Діло»

Адвокат подавав до Спеціалізованої антикорупційної прокуратури клопотання про допит начальника відділу контролю у галузі промисловості, енергетики та фінансових послуг Північного офісу Державної аудиторської служби України Людмили Кулішової, яка склала звіт про 119 млн грн збитків аеропорту «Київ».

Про це йдеться в ухвалі Солом'янського районного суду міста Києва, яким розглядалася скага адвоката на не розгляд цього клопотання, повідомляє «Слово і Діло».

Як вказується в рішенні, 10 листопада 2018 року адвокат подав до САП клопотання про допит Кулішової. Але САП не розглянула документ в триденний строк, а тому існує порушення прокурором вимогам КПК України. Тому адвокат подав скаргу на бездіяльність прокурора і просив суд зобов'язати його розглянути клопотання. Як з'ясувалося, 21 грудня заступник керівника САП Володимир Кривенко відмовив у задоволенні клопотання на підставі того, що покази даного свідка не можуть впливати на вирішення саме питання щодо скасування арешту майна, а саме вилученого НАБУ ноутбуку у бізнес-центрі Capital Hall. Пізніше детектив призначив комп'ютерно-технічну експертизу цього ноутбуку.

Під час засідання прокурор САП Анастасія Андронова заперечувала проти задоволення скарги. Вона посилалася на те, що адвокат, який діє в інтересах власників майна, має право на звернення з клопотанням лише в частині зняття арешту з майна. Проте адвокат у цьому клопотанні просив прокурора вчинити процесуальну дію, яка жодним чином не стосується арешту майна та розгляду клопотання про його скасування. Вивчивши скаргу, суддя відмовила в її задоволенні.

Нагадаємо, НАБУ почало розслідувати можливе нанесення збитків аеропорту «Київ».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: