Які партії мають шанси пройти до парламенту

Читать на русском
Політична партія Голос, лідером якої є музикант Святослав Вакарчук, не подолає бар'єр та не пройде до ВР на дострокових парламентських виборах 21 липня.

Політична партія «Голос», лідером якої є музикант Святослав Вакарчук, не подолає 5%-ий бар'єр та не пройде до ВР на дострокових парламентських виборах 21 липня.

Як пише «Слово і Діло», про це свідчать дані опитування, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології (КМІС) з 25 червня по 7 липня 2019 року.

Зазначається, якщо розрахувати відсотки по відношенню до тих, хто визначився, то отримаємо результати, відповідно до яких зараз пройти до парламенту найбільші шанси мають 6 партій:

Меншу підтримку мають партії «Опозиційний блок» (2,5%), Радикальна партія Олега Ляшка (2,4%), «Українська стратегія Гройсмана» (2,3%), «Громадянська позиція (1,8%), «Свобода» (1,6%), Партія Шарія (1,6%), «Самопоміч» (0,7%), Аграрна партія (0,1%).

Раніше повідомлялося, що за даними опитування, проведеного Українським інститутом соціальних досліджень ім. Яременка та центром «Соціальний моніторинг» 28 червня - 4 липня 2019 року, виборчий бар'єр можуть подолати п'ять політичних сил. Зокрема, партія «Голос» набирала 7,5% голосів.

Як відомо, більшість українців у перші 100 днів президентства Володимира Зеленського очікують від нього зниження тарифів на комунальні послуги.

Для того, щоб швидко зорієнтуватися в обіцянках партій, переглянути списки, зрозуміти, хто з кандидатів-мажоритарників не впорався з обіцянками раніше, «Слово і Діло» зібрало всі дані в одному інтерактивному розділі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: