САП проситиме домашній арешт для заступника голови Укрдержархіву

Читать на русском
В антикорупційних правоохоронних органах визначилися з запобіжним заходом, який проситимуть для підозрюваного посадовця.
Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП)фото: «Слово і Діло»

Спеціалізована антикорупційна прокуратура та Національне антикорупційне бюро проситимуть відправити заступника голови Державної архівної служби України Ігоря Бондарчука під цілодобовий домашній арешт.

Про це журналісту «Слова і Діла» повідомило джерело у САП.

За словами співрозмовника, вони проситимуть відправити Бондарчука під цілодобовий домашній арешт з покладанням низки процесуальних обов'язків.

Як відомо, НАБУ і САП викрили заступника голови Укрдержархіву на одержанні неправомірної вигоди. За версією слідства, Бондарчук в обмін на 10 тисяч доларів неправомірної вигоди пообіцяв сприяння у працевлаштуванні особи до Фонду державного майна України. Згодом, вони домовилися про зменшення вартості «послуги» до 9800 доларів. Гроші передавалися двома траншами, а під час отримання другого в розмірі 4800 доларів посадовця й затримали.

Пізніше, Бондарчуку повідомили про підозру у зловживанні впливом. Також його підозрюють у недостовірному заповненні своєї електронної декларації. За даними детективів, заступник голови Укрдержархіву не відобразив отриманий ним дохід у 1,24 млн грн та видатки у 1,105 млн грн, а також інформацію про два правочини: купівлі-продажу та дарування (за останнім він подарував іншій особі нерухомість вартістю 3,299 млн грн).

Нагадаємо, НАБУ почало розслідувати справу про можливу брехню в декларації Бондарчука.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: