Стало відомо, якому міністру САП погодила підозру

Читать на русском
Антикорупційна прокуратура погодила підозру очільнику Міненерговугілля щодо недостовірностей в його деклараціях.
Ігор Насалик

Спеціалізована антикорупційна прокуратура погодила складений Національним антикорупційним бюро проект підозри міністру енергетики та вугільної промисловості Ігорю Насалику у недостовірному декларуванні.

Про це журналісту «Слова і Діла» повідомили джерела в правоохоронних органах.

За словами співрозмовників, міністр нібито недостовірно заповнив електронну декларацію за 2016 рік, чим порушив закон про запобігання корупції. Таким чином, Насалик нібито вчинив кримінальне правопорушення, передбачене статтею 366-1 Кримінального кодексу України (недостовірне декларування).

Як раніше встановило Національне агентство з питань запобігання корупції, міністр Насалик не вказав у декларації за 2016 рік офіс площею 129,7 кв. м у Києві, вартість якого становить 1,261 млн грн. Також він не задекларував 521,2 тис. грн, нарахованих йому Укргазбанком.

Нагадаємо, керівник САП Назар Холодницький повідомив про погодження прокуратурою деяких підозр, складених НАБУ, зокрема чинному міністру.

Раніше журналісти встановили, що поручитель підозрюваного НАБУ працівника Служби безпеки України приватизував велику службову квартиру. Також детективи повідомили про підозру в розтраті колишньому директору «Центргаза».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: