НАБУ повідомило про підозру заступнику голові Укрдержархіву

Читать на русском
Працівники Національного бюро повідомили про підозру у вчиненні двох кримінальних правопорушень заступнику керівника Укрдержархіву.
Ігор Бондарчукфото: «Слово і Діло»

Детективи Національного антикорупційного бюро під процесуальним керівництвом прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури повідомили про підозру заступнику голови Державної архівної служби України у зловживанні впливом та недостовірному декларуванні.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу НАБУ.

За даними журналіста «Слова і Діла», йдеться про Ігоря Бондарчука.

«9 липня заступнику голови Державної архівної служби України повідомили про підозру у зловживанні впливом (стаття 369-2 Кримінального кодексу України) та внесенні недостовірних відомостей до (електронної) декларації (ст. 366-1 ККУ)», – йдеться у повідомленні.

За версією слідства, Бондарчук в обмін на 10 тисяч доларів неправомірної вигоди пообіцяв сприяння у працевлаштуванні особи до Фонду державного майна України. Згодом, вони домовилися про зменшення вартості «послуги» до 9800 доларів. Гроші передавалися двома траншами, а під час отримання другого в розмірі 4800 доларів посадовця й затримали.

Крім цього, з березня 2018 року детективи НАБУ та прокурори САП розслідували справу про можливе недостовірне декларування Бондарчуком. За даними детективів, заступник голови Укрдержархіву не відобразив отриманий ним дохід у 1,24 млн грн та видатки у 1,105 млн грн, а також інформацію про два правочини: купівлі-продажу та дарування (за останнім він подарував іншій особі нерухомість вартістю 3,299 млн грн).

Нагадаємо, НАБУ викрило заступника голови Укрдержархіву на одержанні неправомірної вигоди.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: