НАБУ вручило підозру Насалику: про що це свідчить

Читать на русском
Петро Олещукполітичний експерт

Виявляється, НАБУ може висувати міністрам підозри. І це не боляче, і навіть не особливо складно. І великої таємниці в такій метаморфозі, мабуть, немає.

Так на своїй сторінці Facebook політолог Петро Олещук прокоментував оголошення підозри міністру енергетики Ігорю Насалику, передає «Слово і Діло».

«У самому НАБУ не змінилося нічого – ані керівники, ані підлеглі. Єдине, що змінилося, – ставлення до антикорупційних органів з боку президента, який змінився й більше не розглядає правоохоронну систему як власну «вотчину», – зазначив Олещук.

Він нагадав, що новий президент із керівництвом САП і НАБУ зустрічався лише одного разу й робив це публічно, сказавши, що не втручатиметься в роботу цих органів.

«Імовірно, деякий час керівники осмислювали цю інформацію. З часом до них дійшло, що нічних посиденьок на дачі президента від них ніхто не чекає й вимагати прикривати міністрів зараз не будуть. То чому б не показати ефективність?», – підкреслив політолог.

І ось раптово починають з'являтися підозри міністрам. Власне, заради чого всі ці антикорупційні органи й створювалися, адже єдине їх призначення – боротьба з корупцією у вищих органах державної влади. Раніше начебто все було – і навчання, і відбори, і конкурсні комісії, і тактичні шкарпетки для спецпризначенців, а підозр чомусь не було, додав він.

Боротьба з корупцією: що обіцяють політичні партії на виборах-2019Жодної обіцянки щодо боротьби з корупцією немає в передвиборчій програмі партії Батьківщина.

«Можливо, на цьому не зупиняться й почнуть прозрівати щодо інших напрямків. Адже в цих авгієвих стайнях ще досить багато роботи. І це поки ще немає нормального генпрокурора з розумінням того, що таке право», – резюмував Петро Олещук.

Нагадаємо, детективи Національного антикорупційного бюро України повідомили про підозру міністру енергетики та вугільної промисловості Ігорю Насалику. Йому закидають внесення недостовірних відомостей до декларації державного службовця.

Сам Ігор Насалик вбачає політичний контекст в оголошенні йому підозри. Перелік обіцянок міністра – в його досьє.

Що обіцяють у своїх програмах партії для подолання корупції – за посиланням.

Із програмами всіх партій, їх положеннями, списками та кандидатами в одномандатних округах можна ознайомитися в нашому розділі «Вибори».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: