НАБУ розслідує можливу неправду в декларації заступника голови Укрдержархіву

Читать на русском
В Антикорупційному бюро завели ще одного справу щодо електронної декларації, цього разу чиновника Укрдержархіву.
Ігор Бондарчук

Детективи Національного антикорупційного бюро проводять досудове розслідування в кримінальному провадженні за фактом можливого декларування недостовірної інформації заступником голови Державної архівної служби Ігором Бондарчуком, який забув вказати дохід від продажу приватизованої квартири в Києві.

Про це йдеться в рішенні Солом'янського районного суду міста Києва, повідомляє «Слово і Діло».

У НАБУ повідомляють, що Бондарчук у 2016 році на підставі рішення відділу приватизації державного житлового фонду Управління житлово-комунального господарства Шевченківської районної державної адміністрації в Києві отримав у власність квартиру в столиці загальною площею 43,6 кв. м. Уже за кілька днів на основі договору купівлі-продажу він продав житло, однак у декларації за 2016 рік не вказав дані про це й не зазначив отриманий від реалізації житла дохід.

За оцінками Бюро, вартість зазначеної квартири могла становити від 1,57 до 2,31 мільйона гривень. Детектив просив надати доступ до документів приватного нотаріуса Київського міського нотаріального округу, який займався відповідними документами. Суд задовольнив клопотання.

Нагадаємо, НАБУ розпочало розслідування за фактом можливої неправди в декларації судді Госпсуду.

Раніше Бюро також вирішило перевірити нардепа Сергія Лещенка за фактами незаконного збагачення.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: