ЗСУ готуються до різних варіантів розвитку ситуації з боку РФ

Читать на русском
Начальник Генерального штабу - головнокомандувач Збройних сил України генерал-лейтенант Руслан Хомчак запевняє, що українська армія здатна захистити територіальну цілісність країни і готується до різних варіантів розвитку з боку Росії.

Начальник Генерального штабу - головнокомандувач Збройних сил України генерал-лейтенант Руслан Хомчак запевняє, що українська армія здатна захистити територіальну цілісність країни і готується до різних варіантів розвитку з боку Росії.

Про це сказав Хомчак в інтерв'ю інформагентству Міністерства оборони України АрміяInform, опублікованому в п'ятницю, передає «Слово і Діло».

У Станиці Луганській почалося відведення ЗСУ. Що це дасть і наскільки ризиковано?26 червня підрозділи Об'єднаних сил під наглядом спостерігачів СММ ОБСЄ відійшли з однієї з позицій поблизу контрольного пункту Станиця Луганська. Про ситуацію на фронті поговорили з експертами.

«Ми аналізуємо ситуацію, враховуємо розвиток подій, знаємо і про те, що в процесі переозброєння ЗС РФ пріоритет віддається Південному і Західному військових округах, частини яких базуються недалеко від кордону з Україною. Щодо можливостей Збройних сил України, то ми готові захистити територіальну цілісність і незалежність нашої держави. Ми постійно нарощуємо потенціал війська. Збройні сили готуються до різних варіантів розвитку подій з боку Росії», - сказав він.

Говорячи про рівень бюджету для армії на 2020 рік, він зазначив, що зараз у Генштабі вже прораховують фінансові потреби для складання проекту бюджету.

«Важливо в найближчі роки досягти такого фінансування, щоб у бюджетній пропорції витрати на розвиток війська становили не менше 50%. Окреме питання - це оновлення авіаційного парку та корабельного складу», - озвучив цифри начальник Генштабу.

На його переконання, контрактник має отримувати не менше 20 тис. грн, окремо - надбавку за виконання бойових завдань в зоні проведення операції об'єднаних сил. Хомчак також підкреслив, що запевнив іноземних колег в тому, що курс на євроінтеграцію і НАТО мінятися не буде.

Раніше командувач ООС охарактеризував ситуацію на Донбасі.

Також нагадаємо, спостерігачі ОБСЄ потрапили під обстріл на Донбасі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: