Командувач ООС охарактеризував ситуацію на Донбасі

Читать на русском
На даний момент на Донбасі йде позиційна війна, концентрація військ виключає можливість зміни обстановки на користь однієї зі сторін.

На даний момент на Донбасі йде позиційна війна, концентрація військ виключає можливість зміни обстановки на користь однієї зі сторін.

Про це в інтерв'ю Defense Express розповів командувач Операцією Об'єднаних сил Олександр Сірський, пише «Слово і Діло».

Карта ООС: ситуація на сході України на 5 липняСитуація на сході країни на 5 липня 2019 року за даними РНБО України, прес-центру ООС, Міністерства оборони, журналістів і волонтерів.

«На даний час фактично відбувається так зване позиційне протистояння. З обох сторін створені угруповання, які володіють достатніми силами і засобами. Це в цілому виключає можливість різкої зміни обстановки на користь однієї зі сторін», - сказав Сірський.

Він зазначив, що з масовою появою у ЗСУ на передовій ПТРК «Стугна-П» вдалося отримати перевагу на лінії розмежування, адже «сьогодні ми вже можемо в разі порушення противником своїх зобов'язань застосовувати власні протитанкові засоби на відстань до п'яти кілометрів, значно більше тих можливостей, які має противник». Це дозволяє тримати ворога на далекій відстані і повністю контролювати його дії.

Крім того, використання новітніх безпілотників вивело застосування військ на більш якісний рівень у контексті добування відомостей про противника, попередження можливих дій, наведення артилерії тощо.

У той же час, за словами Сірського, вирішення питання поточного протистояння на Донбасі не є чисто військовим, воно лежить більше у політичній площині.

«Однак важливим тут є фактор часу: чим довше не вирішується питання протистояння, тим важче буде його вирішити із роками», - вважає військовий.

Раніше президент призначив нового голову СБУ на Донбасі.

Також нагадаємо, спостерігачі ОБСЄ потрапили під обстріл на Донбасі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: