Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Позафракційний

Разумков обіцяв підтримувати покарання депутатів за прогули

18 червня 2019 року лідер політичної партії "Слуга Народу" Дмитро Разумков зазначив, що буде підтримувати покарання депутатів за прогули. "Відповідати прийдеться не тільки мені, а й тим, хто все таки вирішить не ходити на свою роботу. У мене позиція досить проста. Я би виганяв. Для цього потрібно прийняти ряд змін в діюче законодавство, у тому числі, ми про це говорили в межах президентської компанії, ми це плануємо робити, коли прийдемо в парламент, це закон про відкликання народного депутата", - заявив він (відео 30:29-31:03).
У процесі
Сказано 18 червня 2019 р.
Перевіряється

Джерело

  • https://www.youtube.com/watch?v=vSdzdH_dLao&feature=youtu.be&t=1829
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=1123

Результат

Дмитро Разумков підтримав законопроект №1035-2 в цілому.

16 жовтня 2019 року в парламенті прийняли законопроект про внесення змін до Закону України "Про статус народного депутата України" та до Регламенту Верховної Ради України щодо припинення відшкодування народному депутату України витрат, пов'язаних з виконанням депутатських повноважень, у разі пропуску без поважних причин пленарних засідань Верховної Ради України або засідань комітетів Верховної Ради України (№1035-2) - у другому читанні та в цілому.

Документом передбачено, що народний депутат протягом календарного місяця упродовж однієї чергової сесії Верховної Ради України без поважних причин не бере особистої участі у більш як 30 відсотках голосувань при прийнятті рішень Верховної Ради України на пленарних засіданнях Верховної Ради України або у більш як 50 відсотках засідань комітету Верховної Ради України, до складу якого його обрано, такому народному депутату не відшкодовуються витрати, пов’язані з виконанням депутатських повноважень, за відповідний календарний місяць.